چگونه سرطان را شکست دهیم؟ بررسی روش های درمانی

همانطور که سرطان بر سلامت جسمی شما تأثیر می‌گذارد، می‌تواند بر روی روان فرد نیز تاثیر بگذارد و می‌تواند احساسات فرد را تشدید کند. این احساسات ممکن است روزانه، ساعتی یا حتی دقیقه به دقیقه تغییر کنند. هنگامی که فرد متوجه بیماری سرطان می‌شود، غم، ناراحتی، خشم، بی‌حوصلگی و ترس را تجربه خواهد کرد. ابتدا درباره این احساسات حق دارید اما نباید این احساسات ادامه پیدا کند و مزمن شود. 

چگونه سرطان را شکست دهیم

چگونه سرطان یک فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

  • افسردگی حاد
  • اضطراب
  • عدم تمرکز
  • نوسانات رفتاری و خلقی شدید
  • تحریک پذیری سریع از عوامل و تغییرات خارجی
  • عدم انگیزه و علاقه نسبت به زندگی
  • رفتارهای اجتماعی و فرهنگی نامقبول
  • مشکل در تشخیص احساس خود و دیگران

چگونه سرطان را شکست دهیم‌؟

از جمله راه‌هایی که برای شکست سرطان می‌توانید امتحان کنید به شرح زیر است:

قدرت ذهن

درباره نقش ذهن در ایجاد و درمان بیماری قبلا بحث شده است. حدس و گمان به خصوص در مورد سرطان زیاد است. اما هیچ مطالعه علمی این مبحث را ثابت نکرده است که فرد می‌تواند روند سرطان خود را با ذهن کنترل کند، گرچه بیماران غالباً خلاف این را باور دارند.
موارد بسیار زیادی وجود دارد که به قدرت نگرش ها و احساسات مثبت گواهی می‌دهند. 
مبارزه با سرطان هر دو بعد جسمی و روحی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد، به همین علت نباید تاثیر روحیه و شرایط احساسی خود را در سیکل درمان دست کم بگیرید. در فرآیند درمان علاوه بر درمان جسمی، مراقبت‌های ذهنی و عاطفی نیز باید انجام شود.
می‌توان گفت یکی از شروط اصلی شکست سرطان داشتن انگیزه قوی و از دست ندادن امید می‌باشد. 
زیرا استرس، نگرانی و خشم تضعیف کننده سیستم ایمنی می‌باشد، درصورتی که سلامت روان و داشتن روحیه قوی برای مبارزه با سرطان اهمیت دارد.

انواع روش های درمان سرطان

هدف از درمان راهی برای بهبود کامل تومور می‌باشد تا فرد به زندگی عادی و روزانه خود بازگردد. بسته به شرایط خاص هر فرد، ممکن است برخی از درمان‌ها برای فرد امکان‌پذیر نباشد و روش‌های درمانی دیگری برای کوچک شدن یا کند شدن رشد تومور استفاده شود تا بیمار بدون داشتن علائم به زندگی خود ادامه دهد. 

درمان اولیه (Primary Treatment)

هدف از درمان اولیه یا اصلی این است که سرطان از بدن بیمار به طور کامل حذف شود. هر درمانی که به عنوان درمان اصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد، درمان اولیه محسوب می‌گردد. 

درمان کمکی (Adjuvant Treatment)

هدف از درمان کمکی ازبین‌بردن سلول‌های سرطانی است که ممکن است بعد از درمان اولیه هنوز در بدن بیمار باقی مانده باشد. این روش درمان احتمال بازگشت سرطان را به طرز چشمگیری کاهش می‌دهد. از هر نوع درمان سرطانی می‌توان به عنوان درمان کمکی نیز استفاده کرد. از جمله این درمان‌های کمکی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

درمان نئوادجوانت

درمان نئوادجوانت یا Neoadjuvant Treatment مشابه درمان کمکی است. با این تفاوت که این روش، قبل از درمان اولیه به کار می‌رود تا به سهولت یا موثرتر کردن آن کمک کند.

درمان تسکینی (Palliative Treatment)

درمان‌های تسکین‌دهنده به کاهش و تسکین عوارض، علائم کمک می‌کند. که برای تسکین علائم، می‌توان از جراحی، پرتو درمانی، شیمی درمانی و هورمون درمانی استفاده کنید.
از درمان‌های تسکینی می‌توان همزمان با روش‌های دیگر درمانی برای بهبود کامل سرطان استفاده نمایید. 

رایج ترین روش های درمان سرطان

رایج ترین روش های درمان سرطان

روش‌های مختلفی برای درمان سرطان وجود دارد. گزینه‌های درمانی هر فرد به عوامل مختلفی مانند نوع و مرحله سرطان، سلامت عمومی و ترجیح بیمار وابسته است. بیمار و پزشک می‌توانند فواید، خطرات و روش‌های درمان سرطان را ارزیابی کنند و در نهایت بهترین گزینه را انتخاب نمایند. 

جراحی سرطان

هدف از جراحی برداشتن توده سرطانی به طور کامل یا در حد امکان می‌باشد. 

شیمی درمانی

در این روش از داروهای خوراکی یا تزریقی برای درمان سرطان استفاده می‌شود و سلول‌های سرطانی را از بین می‌برند. 

پرتو درمانی

در این روش از پرتوهای پرانرژی مانند اشعه ایکس برای از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود. پرتودرمانی می‌تواند توسط دستگاهی خارج از بدن بیمار انجام شود یا می‌تواند در داخل بدن وی قرار بگیرد(پرتودرمانی داخلی). 

پیوند مغز استخوان

مغز استخوان به ماده‌ای در استخوان گفته می‌شود که سلول‌های خونی را از سلول‌های بنیادی خون تولید می‌کند. به پیوند مغز استخوان، پیوند سلول‌های بنیادی نیز گفته می‌شود. در این عمل ممکن است از سلول‌های بنیادی مغز استخوان خود بیمار یا اهداکنندگان دیگر استفاده شود.

ایمونوتراپی

ایمونوتراپی یا Biological Therapy از سیستم ایمنی بدن بیمار برای مقابله با سرطان استفاده می‌کند. در صورتی که سیستم ایمنی بدن، توده سرطانی را به عنوان توده غریبه تشخیص ندهد، این توده به راحتی در بدن فرد باقی مانده و تکثیر می‌شود. در ایمونوتراپی در حقیقت به سیستم ایمنی بدن بیمار کمک می‌کنند تا سرطان را از بین ببرند. 

هورمون درمانی

برخی از سرطان‌ها توسط هورمون‌های بدن تحریک خواهند شد. حذف هورمون‌های مرتبط از بدن و انسداد آن می‌تواند منجر به توقف رشد سلول‌های سرطانی شود.

درمان دارویی هدفمند

تارگت تراپی یا درمان دارویی هدفمند بر روی برخی از ویژگی‌های غیرطبیعی متمرکز می‌باشد که در سلول‌های عادی بدن وجود ندارند و فقط در سلول‌های سرطانی دیده شده و به آن امکان زنده ماندن خواهد داد. 

انجماد-درمانی

انجماد-درمانی یا (Cryoablation) که از دو جز Cryo یعنی انجماد و Ablation یعنی ریشه‌کنی تشکیل شده است. در این روش درمانی سلول‌های سرطانی با سرما از بین خواهند رفت. این روش به این صورت انجام می‌شود که یک سوزن نازک و گرز مانندی که کرایوپروب نام دارد از طریق پوست و به طور مستقیم به تومور سرطانی وارد می‌شود و سپس یک گاز به داخل کرایوپروب پمپاژ خواهد شد. سپس به بافت سرطانی زمان می‌دهد که دوباره گرم شود و به دمای محیط بازگردد. فرآیند انجماد و ذوب چند بار در آن جلسه تکرار می‌شود. تکرار این فرآیند منجر به تخریب پروتئین‌ و در نهایت منجر به مرگ سلولی خواهد شد. 

درمان با بسامد رادیویی

در روش Radiofrequency Ablation یا درمان با بسامد رادیویی از انرژی الکتریکی برای گرم کردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌کنند و منجر به مرگ آن ها می‌شوند. انرژی با فرکانس بالا از طریق سوزن عبور و منجر به گرم شدن بافت اطراف تومور خواهد شد و سلول‌های سرطانی و بخشی از سلول‌های مجاور آن را از بین خواهد برد.

آزمایش‌های بالینی

مطالعات جدید درباره درمان سرطان بر روی حیوانات آزمایشگاهی و سپس بر روی افراد داوطلب انجام می‌گیرد تا میزان اثربخشی و عوارض احتمالی داروها و روش‌های درمانی جدید بررسی شود. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

instagram logo call button