مشاغل سرطان زا و راه‌های مقابله با سرطان در مشاغل

به گفته موسسه ملی ایمنی و بهداشت شغلی، حدود ۵ تا ۸ درصد از سرطان‌ها در سراسر جهان به دلیل قرار گرفتن در معرض مواد سرطان‌زا در محیط کار ایجاد می‌شوند. اگرچه میزان سرطان‌های مرتبط با محل کار به دلیل مقررات ایمنی کاهش یافته است. قرار گرفتن در معرض برخی از غبارها، گازها و مواد شیمیایی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را در افرادی که به طور مکرر در معرض آن قرار دارند افزایش دهد. ما در این مقاله به بررسی مشاغل سرطان زا پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید.

مشاغل سرطان زا

مشاغل سرطان زا کدام‌ها هستند؟

حرفه‌هایی که در معرض خطر بیشتر قرار گرفتن در معرض و خطر سرطان هستند عبارتند از:

شغل‌های اداری

نشستن پشت سیستم یا رانندگی طولانی مدت می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. مطالعات نشان داده است کسانی که بیش از ۸ ساعت در روز بدون فعالیت بدنی می‌نشینند، خطر ابتلا به سرطان‌های گوارشی را دارند. اضافه کاری، نشستن منظم برای مدت طولانی می‌تواند عوارض جانبی دیگری ایجاد کند، مانند:

  • افزایش فشار خون
  • قند خون بالا (هیپرگلیسمی)
  • سطح کلسترول بالا
  • چربی اضافی بدن در اطراف کمر

کارهای شیفتی

اختلالات مزمن در ریتم طبیعی شبانه روزی با افزایش انواع اختلالات از جمله سرطان مرتبط است. هنگامی که در شیفت شب کار می‌کنید، مانند رانندگان تاکسی یا وسایل نقلیه، فروشنده کالا یا افسران پلیس ریتم شبانه روزی طبیعی بدن شما مختل می‌شود. این اختلال می‌تواند نه تنها باعث تغییر در الگوهای خواب، بلکه در فعالیت‌های دیگر مانند دمای بدن و هضم غذا شود. مطالعات نشان داده‌اند که رشد سرطان ارتباط نزدیکی با از دست دادن تعادل شبانه روزی در نحوه سوزاندن انرژی، پاسخ به عفونت و بیماری و افزایش سن دارد.

رانندگان کامیون به ویژه در معرض خطر هستند زیرا علاوه بر کار شبانه، این کار مستلزم نشستن زمان زیادی است، صرف نظر از زمان روز.

مشاغل کشاورزی و جنگلداری

قرار گرفتن در معرض نور خورشید می‌تواند باعث سوختگی ناشی از اشعه ماوراء بنفش شود و خطر ابتلا به سرطان پوست یا ملانوم را افزایش دهد. این امر به ویژه در مناطق یا اقلیم‌هایی که بیشتر در معرض آفتاب قرار می‌گیرند، و در افرادی که پوست روشن یا سابقه خانوادگی سرطان پوست دارند، صادق است. قرار گرفتن در معرض برخی از مواد شیمیایی کشاورزی، مانند آفت کش‌ها و کودها، یا اگزوز موتور می‌تواند خطر ابتلا به سرطان‌هایی مانند لنفوم و لوسمی را افزایش دهد.

مشاغل لاستیک سازی

کار در کارخانه‌هایی که تایر، دستکش لاستیکی، نوار لاستیکی و سایر محصولات لاستیکی تولید می‌کنند، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد. مواد شیمیایی و سموم حاصل از تولید لاستیک اغلب از طریق پوست جذب می‌شوند. مواد شیمیایی خطر ابتلا به سرطان مثانه، سرطان خون، سرطان ریه در صنعت لاستیک را افزایش می‌دهند.

کارهای ساختمانی و معدنی

بزرگ‌ترین خطر سرطان زایی برای کارگران ساختمانی قرار گرفتن در معرض آزبست است. تخمین زده می‌شود که سالانه ۱.۳ میلیون کارگر ساختمانی و صنایع عمومی به طور بالقوه در معرض آزبست قرار می‌گیرند. سرطان‌های مرتبط با قرار گرفتن در معرض آزبست عبارتند از حنجره، ریه، تخمدان و مزوتلیوما.

معدنچیان نیز در معرض خطر قرار گرفتن در معرض آزبست هستند. اما کارگران زیرزمینی نیز بیشتر با اورانیوم و رادون مواجه می‌شوند که می‌تواند منجر به افزایش خطر ابتلا به سرطان شود. کار در معادن می‌تواند شما را در معرض خطر انواع سرطان‌ها از جمله سرطان مغز، مزوتلیوما، معده و تیروئید قرار دهد.

مشاغل سرطان زا

کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط با مشاغل سرطان زا

در این حرفه‌ها، برخی از اقدامات پیشگیرانه وجود دارد که می‌توانید برای کاهش خطر ابتلا به سرطان انجام دهید.

مقابله با اشعه‌های مضر

اگر در ساخت و ساز، کشاورزی یا شغلی کار می‌کنید که نیاز دارد بیشتر روز را بیرون از خانه باشید، از کرم ضد آفتاب استفاده کنید. و تا جایی که ممکن است با پیدا کردن سایه، قرار گرفتن در معرض آفتاب را محدود کنید. عینک آفتابی برای محافظت از چشمان شما در برابر اشعه‌های مضر UV نیز مهم است.

رعایت قوانین کاری

رشته‌هایی مانند ساخت و ساز و تولید لاستیک قوانینی دارند که از کارگران در برابر قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و آزبست محافظت می‌کند و آنها را محدود می‌کند. این مقررات از کارگران محافظت می‌کند و آن‌ها را ملزم به پوشیدن تجهیزات حفاظتی (مانند ماسک صورت) می‌کند و محدودیت‌های قانونی قرار گرفتن در معرض آزبست را تعیین می‌کند. ترک سیگار یا هرگز نکشیدن سیگار می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه مرتبط با آزبست کمک کند.

اجتناب از نشستن طولانی مدت

اگر متوجه شدید که بیشتر روز نشسته‌اید، هر ۳۰ دقیقه یکبار بایستید یا کمی پیاده روی کنید. مطالعات نشان می‌دهد که یک ساعت ورزش متوسط ​​در روز با اثرات نشستن زیاد مقابله می کند.

کلام آخر

اگرچه میزان سرطان‌های مرتبط با محل کار به دلیل مقررات ایمنی کاهش یافته است. قرار گرفتن در معرض برخی از غبارها، گازها و مواد شیمیایی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را در افرادی که به طور مکرر در معرض آن قرار دارند افزایش دهد. اختلالات مزمن در ریتم طبیعی شبانه روزی با افزایش انواع اختلالات از جمله سرطان مرتبط است. همچنین قرار گرفتن در معرض نور خورشید می‌تواند باعث سوختگی ناشی از اشعه ماوراء بنفش شود و خطر ابتلا به سرطان پوست یا ملانوم را افزایش دهد. برای کاهش سرطان‌های ناشی از مشاغل توصیه می‌کنیم قوانین و مقررات مشاغل را طبق منشور کاری رعایت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

instagram logo call button