ارتباط بین سرطان سینه و غدد لنفاوی

سیستم لنفاوی یکی از ابزارهای اولیه بدن برای مبارزه با عفونت است. این سیستم حاوی مایع لنفاوی و غدد لنفاوی است که در نواحی حساس بدن وجود دارند. سلول‌های سرطانی گاهی وارد سیستم لنفاوی می‌شوند و در آن تجمع می‌یابند. گره‌های لنفاوی ساختارهای کوچکی در داخل بدن هستند که به شبکه‌ای از عروق لنفاوی متصل می‌شوند. غدد لنفاوی وظیفه فیلتر کردن مایع لنفاوی را بر عهده دارند. آن‌ها همچنین تغییرات شیمیایی را تشخیص می‌دهند که نشان دهنده وجود عفونت است. غدد لنفاوی زیر بغل در نزدیکی سینه‌ها قرار دارند. این بدان معناست که اگر سرطان سینه به خارج از بافت پستان حرکت کند، آن‌ها اغلب اولین محلی هستند که در آنجا گسترش می‌یابد.

تعداد غدد لنفاوی زیر بغل می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. به طور معمول، یک فرد دارای ۲۰-۳۰ غدد لنفاوی زیر بغل است. پس از تشخیص سرطان سینه، بررسی می‌کند که آیا سلول‌های سرطانی به غدد لنفاوی زیر بغل گسترش یافته‌اند یا خیر. این می‌تواند به تایید تشخیص و مرحله بندی سرطان کمک کند. در این مقاله به ارتباط بین سرطان سینه و غدد لنفاوی زیر بغل و همچنین درمان‌ها و چشم انداز آن می‌پردازدیم.

ارتباط بین سرطان سینه و غدد لنفاوی

سرطان سینه و غدد لنفاوی چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟!

زمانی که فردی سرطان دارد، می‌تواند متاستاز دهد یا به سایر قسمت‌های بدنش سرایت کند. سرطان زمانی گسترش می‌یابد که بخشی از تومور جدا شود و به سایر قسمت‌های بدن حرکت کند. سلول‌های سرطانی می‌توانند در جریان خون یا از طریق سیستم لنفاوی حرکت کنند. سرطانی که از طریق سیستم لنفاوی حرکت می‌کنند در نهایت در داخل غدد لنفاوی رشد می‌کنند. غددهای لنفاوی زیر بغل در زیر بغل قرار دارند که نزدیک به سینه‌ها هستند. از آنجایی که غدد لنفاوی زیر بغل بسیار نزدیک هستند، سرطان سینه معمولاً قبل از سایر غدد لنفاوی به آن‌ها گسترش می‌یابد.

اگر سرطان به غدد لنفاوی زیر بغل گسترش یافته باشد، پزشک برداشتن برخی یا همه غدد لنفاوی را در طول ماستکتومی توصیه می‌کند. ماستکتومی یک عمل جراحی است که در آن یک یا هر دو سینه فرد برداشته می‌شود. غدد لنفاوی وظیفه تخلیه مایع لنفاوی را بر عهده دارند. در نتیجه، برداشتن آنها می‌تواند عوارض جانبی بعد از جراحی ایجاد کنند. یکی از عوارض جانبی احتمالی لنف ادم بازو است که باعث ایجاد نوعی تورم مزمن می‌شود.

علائم سرطان سینه

علائم عمومی سرطان متاستاتیک عبارتند از:

  • از دست دادن انرژی
  • خستگی یا ضعف
  • کاهش وزن ناخواسته
  • درد
  • تنگی نفس یا مشکل در تنفس

طبق تحقیقات سرطان انگلستان، علائم سرطان سینه که به غدد لنفاوی زیر بغل گسترش یافته است می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • یک توده یا تورم در زیر بغل
  • تورم بازو یا دست
  • توده یا تورم در ناحیه استخوان سینه یا ترقوه

اگر فردی متوجه هر یک از این علائم شد، باید در اسرع وقت با پزشک خود صحبت کند.

سرطان سینه چگونه تشخیص داده می‌‌شود؟

هنگام بررسی اینکه آیا سرطان سینه به غدد لنفاوی زیر بغل گسترش یافته است، پزشک معاینه فیزیکی یا اسکن مانند سونوگرافی، ام آر آی یا سی‌تی‌اسکن را انجام می‌دهد. در طول معاینه فیزیکی، پزشک زیر بغل فرد را از نظر تورم بررسی می‌کند. همچنین اسکن قادر به تشخیص تغییرات در غدد لنفاوی مانند:

  • ضخیم شدن در داخل غدد لنفاوی.
  • افزایش رگ‌های خونی.
  • از دست دادن ناف، ساختاری که عروق لنفاوی از گره خارج می‌شوند.
  • از دست دادن ظاهر کلیوی شکل.

بر اساس برخی برآوردها، آزمایش‌های آزمایشگاهی گره‌های سرطانی را در یک سوم زنانی که در طول معاینه فیزیکی جواب منفی می‌دهند، پیدا می‌کند. این بدان معناست که آزمایش بیشتر در اکثر افراد ضروری است. پزشک می‌تواند از چندین روش تشخیصی برای تعیین اینکه آیا سرطان به غدد لنفاوی زیر بغل گسترش یافته است استفاده کند در ادامه به بررسی آن‌ها پرداخته شده است.

بیوپسی گره نگهبان

بیوپسی گره نگهبان شامل تزریق یک ماده رادیواکتیو یا رنگ به پستان است. رنگ قبل از غدد لنفاوی خاصی به غدد لنفاوی خاصی منتقل می‌شود. پزشک می‌تواند از تصویربرداری برای شناسایی غدد لنفاوی نگهبان استفاده کند، غدد لنفاویی که ابتدا رنگ به آن‌ها می‌رسد. پزشک یک یا چند گره نگهبان را برمی‌دارد و نمونه را برای پاتولوژیست می‌فرستد. این روش می‌تواند به فرد کمک کند تا از عوارض جانبی برداشتن چندین غدد لنفاوی زیر بغل جلوگیری کند.

تشریح زیر بغل

کالبد شکافی زیر بغل روشی است که شامل برداشتن غدد لنفاوی اضافی از زیر بغل می‌شود. هدف از این کار بررسی گسترش سرطان و کاهش احتمال رشد مجدد سرطان در غدد لنفاوی است. پزشک ناحیه‌ای از چربی را که شامل بسیاری یا همه غدد لنفاوی است، برمی‌دارد. تعداد غدد لنفاوی برداشته شده می‌تواند متفاوت باشد، اما به طور کلی از ۵ تا ۳۰ متغیر است. هنگامی که پزشک گره‌ها را بردارد، آسیب شناس می‌تواند تشخیص دهد که آیا سرطان به خارج از غدد لنفاوی نگهبان گسترش یافته است یا خیر.

صحنه سازی

مراحل سرطان نشان دهنده وسعت و گسترش بیماری است. دانستن مرحله می‌تواند به پزشک کمک کند تا چشم انداز و برنامه درمانی فرد را تعیین کند.

پزشکان از سیستم تومور، گره‌ها و متاستاز (TNM) برای تعیین مرحله سرطان سینه استفاده می‌کنند.  مرحله بندی تومور اندازه تومور اصلی را مشخص می‌کند مرحله بندی گره تعین می‌کند که آیا پستان سرطان به غدد لنفاوی رسیده است و چه تعداد از گره‌ها علائم سلول‌های سرطانی را نشان می‌دهند مرحله بندی متاستاز اطلاعاتی در مورد اینکه آیا سرطان از محل منشاء به سایر قسمت‌های بدن گسترش یافته است یا خیر می‌دهد.

مرحله بندی گره دارای چندین زیرمجموعه است

NX: اطلاعاتی در مورد غدد لنفاوی مجاور وجود ندارد یا ارزیابی غدد لنفاوی زیر بغل امکان پذیر نیست. برای مثال، امکان دارد فردی قبلاً برای برداشتن آنها تحت عمل جراحی قرار گرفته باشد.

N0: سرطان به غدد لنفاوی گسترش نیافته است. با این حال، پزشک برای بررسی اینکه آیا مقادیر میکروسکوپی سلول‌های سرطانی در غدد لنفاوی وجود دارد یا خیر، آزمایش‌های بیشتری را درخواست می‌کند. این سلول‌ها به عنوان میکرومتاستاز شناخته می‌شوند.

N1: میکرومتاستازها یا سلول‌های سرطانی در ۱ تا ۳ غدد لنفاوی زیر بغل یا گره‌های داخل پستان وجود دارند.

N2: در این مرحله ۴ تا ۹ غدد لنفاوی زیر بغل دارای سلول‌های سرطانی هستند. یک پزشک همچنین از این مرحله برای نشان دادن اینکه گره‌های داخل پستان دچار سرطان شده‌اند استفاده می‌کند. این گره‌ها به عنوان گره‌های پستانی داخلی شناخته می‌شوند.

مرحله بندی گره‌های سرطانی

سرطان سینه چگونه درمان می‌شود؟!

درمان سرطان سینه اغلب به ماستکتومی نیاز دارد که برداشتن یک یا هر دو سینه است.جایگزین این روش لامپکتومی است که برداشتن تومور و بافت اطراف آن است. انجمن سرطان آمریکا اشاره می‌کند که افرادی که برای سرطان سینه جراحی می‌کنند، معمولاً پرتودرمانی نیز دارند. پرتودرمانی، درمانی است که از پرتو برای از بین بردن سلول‌های سرطانی، کاهش احتمال عود سرطان و کمک به زندگی طولانی‌تر استفاده می‌کند.

اکثر افراد مبتلا به سرطان سینه در مرحله I، II یا III برای جلوگیری از گسترش سرطان، درمان دارویی دریافت خواهند کرد. درمان‌های دارویی برای سرطان سینه عبارتند از:

میزان درمان مورد نیاز یک فرد به میزان گسترش سرطان، ترجیحات شخصی او و سایر عوامل بستگی دارد.

چشم انداز

هنگامی که سرطان از نقطه شروع خود گسترش می‌یابد، درمان آن دشوارتر می‌شود. اگر سرطان سینه به غدد لنفاوی زیر بغل گسترش یابد، چشم انداز بدتر می‌شود. عوامل دیگری که می‌توانند بر چشم انداز تأثیر بگذارند؛ اندازه کلی تومور و نوع سلول‌های موجود هستند.

کلام آخر

سلول‌های سرطانی می‌توانند از سینه از طریق سیستم لنفاوی حرکت کنند. این می‌تواند منجر به ایجاد سرطان در غدد لنفاوی زیر بغل شود. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، فرد متوجه یک توده یا تورم در زیر بغل، سینه یا استخوان ترقوه خود می‌شود. پزشک می‌تواند از آزمایش‌های تشخیصی مختلف برای تعیین اینکه آیا سرطان سینه فرد به غدد لنفاوی آنها سرایت کرده است یا خیر، استفاده کند. اگر سرطان گسترش یافته باشد، جراح غدد لنفاوی فرد را خارج می‌کند. پزشکان همچنین پرتودرمانی و داروها را برای درمان سرطان سینه تجویز می‌کنند. اگر فردی متوجه انتشار علائم سرطان سینه به غدد لنفاوی زیر بغل خود شد، باید در اسرع وقت با پزشک خود صحبت کند. تشخیص زودهنگام می‌تواند درمان سرطان را آسان‌تر کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

instagram logo call button