علت کمبود آهن در زنان

کم‌خونی یک بیماری بسیار شایع در زنان است و به دلیل سطح پایین هموگلوبین و کمبود گلبول‌های قرمز خون ایجاد می‌شود. هموگلوبین پروتئینی است که همراه با گلبول‌های قرمز خون، انتقال اکسیژن به بافت‌ها را افزایش می‌دهد و گلبول‌های خون ما را قرمز می‌کند. دقیقاً به همین دلیل یکی از علائم اصلی کم‌خونی رنگ‌پریدگی است، در واقع پوست نیز مانند سایر بافت‌های بدن با روشن شدن واکنش نشان می‌دهد. علت کمبود آهن در زنان به شرح زیر است.

علت کمبود آهن در زنان

علائم کم‌خونی

در میان علائم اصلی کم‌خونی نه‌تنها رنگ‌پریدگی، بلکه سایر علائم ناشی از اکسیژن‌رسانی ضعیف اندام‌ها و بافت‌ها مانند خستگی، تنگی نفس، تاکی‌کاردی، خستگی، مشکل در تمرکز و تنگی نفس نیز وجود دارد. سرگیجه، ازدست‌دادن اشتها، و خونریزی لثه نیز اغلب رخ می‌دهد. در برخی موارد، بسیار نادر، کم‌خونی هیچ علامتی ندارد و اولین علائم زمانی ظاهر می‌شود که وضعیت بدتر شود. نه‌تنها این، در بسیاری از زنان ممکن است این اختلال با کمبود آهن همراه باشد.

در زنان، کم‌خونی بسیار شایع است

 به‌خصوص در مورد جریان‌های شدید قاعدگی یا زمانی که از برخی از انواع داروها استفاده می‌شود که می‌توانند تولید گلبول‌های قرمز خون را تغییر دهند. تغذیه نیز نقش اساسی در شروع کم‌خونی دارد.این مشکل عمدتاً در دوره‌های خاصی از زندگی مانند نوجوانی، بارداری و شیردهی رخ می‌دهد. در نهایت، کم‌خونی را می‌توان با بیماری‌های دیگری مانند بیماری‌های مزمن، اختلالات تیروئید و مشکلات ژنتیکی مرتبط دانست.

مطالعات علمی نشان داده است که

کم‌خونی متوسط ​​اما مزمن می‌تواند در زنان بسیار جوان شایع باشد. این یک مشکل نسبتاً رایج است که ناتوان‌کننده نیست، اما می‌تواند باعث تحریک‌پذیری و خستگی شود. همچنین باید به رژیم‌های غذایی که دنبال می‌شود، به‌ویژه رژیم‌های سخت و تک غذایی توجه ویژه‌ای شود.مانند همیشه، پیشگیری در این موارد ضروری است: توصیه متخصصان این است که مقادیر مرجع برای کم‌خونی مانند شمارش خون، سیدرمی و فریتین را تحت کنترل داشته باشید.

کم‌خونی و چرخه قاعدگی

کم‌خونی که در ۵۰ درصد موارد ناشی از کمبود آهن است، به نوبه خود می‌تواند مربوط به چرخه قاعدگی شدید باشد. ارتباط بین کم‌خونی و قاعدگی کاملاً مشهود است: زنان هر ماه از طریق خون قاعدگی خود آهن از دست می‌دهند، به‌طوری‌که از هر سه یک نفر دقیقاً به همین دلیل دچار کمبود آهن می‌شود. عواقب یک چرخه فراوان به این معنا را نباید نادیده گرفت، زیرا ذخایر آهن برای عملکرد صحیح ارگانیسم ضروری است. برای ارزیابی با پزشک مناسب‌ترین روش‌های درمانی است که در برخی موارد ممکن است شامل تجویز داروهای ضدبارداری خوراکی نیز باشد. بسیار مهم است که از یک رژیم غذایی متعادل و غنی از آهن همراه با غذاهایی مانند گوشت قرمز، حبوبات، غلات، سبزیجات برگ سبز تیره، میوه‌های خشک.

کم‌خونی در بارداری

در سه‌ماهه سوم بارداری، کم‌خونی معمولاً در صورت عدم وجود آسیب‌شناسی یا عوارض دیگر، به دلیل کمبود آهن یا اسیدفولیک است. اگر ممکن است در ابتدا بدون علامت باشد، کم‌خونی در بارداری می‌تواند با علائمی مانند ضعف عمومی، رنگ‌پریدگی پوست و در جدی‌ترین موارد، ضربان قلب نامنظم و ازدست‌دادن هوشیاری خود را نشان دهد. کم‌خونی دوران بارداری باید تحت کنترل باشد، به‌خصوص اگر نوع ارثی این اختلال وجود داشته باشد، مانند کم‌خونی سلول داسی‌شکل یا کم‌خونی مدیترانه‌ای که می‌تواند منجر به اختلالات باروری نیز شود.

 کم‌خونی مدیترانه‌ای در بارداری باید از قبل با نظارت مداوم بر قلب و هرگونه تزریق خون مکرر درمان شود. به‌طورکلی در صورت کم‌خونی در دوران بارداری چه زمانی باید نگران باشم؟ زمانی که احساس خستگی بسیار شدید باشد یا سرگیجه یا تاکی‌کاردی شدید رخ دهد. اما خطرات جنین در بارداری چیست؟ اول‌ازهمه، کمبود اکسیژن که برای رشد منظم ضروری است. علاوه بر این، خطرزایمان زودرس و عفونت‌های بلافاصله پس از زایمان بیشتر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

instagram logo call button