ارتباط بین کمردرد و سرطان کلیه چیست؟

کمردرد عمومی یک علامت بسیار دشوار برای تشخیص یک بیماری است. بسیار مهم است که همیشه به محل آن توجه کنید، زیرا بسته به جایی که درد رخ می‌دهد، ممکن است واقعاً از کمردرد یا از درد کلیه رنج ببرید. کلیه‌ها وظایف بسیار مهمی را انجام می‌دهند، زیرا مواد زائد را از جریان خون شما خارج کرده و ادرار تولید می‌کنند. این دو لوبیا سبز که ما آنها را به‌خاطر شکل خاطره‌انگیزشان می‌نامیم، در کناره‌های بدن، زیر قفسه سینه قرار دارند و روی عضلات پشت قرار می‌گیرند. این بدان معنی است که در مورد التهاب یا هر اختلالی، درک اینکه آیا علت آن هستند یا خیر، می‌تواند دشوار باشد؛ بنابراین باید به محل، نوع درد و شدت آن توجه کنید و سپس اگر علائم دیگری به طور همزمان رخ دهد (مثلاً تب یا اصرار برای ادرار کردن مکرر).

 ارتباط بین کمردرد و سرطان کلیه چیست؟

ارتباط بین کمردرد و سرطان کلیه چیست؟

درد کلیه دردی است که در پهلو (یک طرف یا هر دو)، بین ستون فقرات و قسمت پایینی دنده‌ها ایجاد می‌شود. گاهی اوقات این درد به ناحیه کشاله ران گسترش می‌یابد یا به ران تابش می‌کند. یکی دیگر از عناصر شناسایی ثابت است: کاهش نمی‌یابد و افزایش نمی‌یابد، با فشار دادن روی ناحیه آسیب‌دیده شدیدتر می‌شود.

سلول‌های سرطانی می‌توانند در سراسر بدن پخش شوند و از تومور اصلی جدا شوند (متاستاز). آنها می‌توانند وارد سیستم لنفاوی شده و به غدد لنفاوی برسند، یا وارد گردش خون شوند و ریه‌ها، کبد، استخوان‌ها یا مغز را تحت‌تأثیر قرار دهند. سلول‌های سرطانی خود را به اندام‌های دیگر می‌چسبانند و با رشد، تومورهای جدیدی را تشکیل می‌دهند که می‌توانند به بافت آسیب بزنند.

متأسفانه، سرطان کلیه اغلب می‌تواند متاستاز دهد، عمدتاً اما نه‌تنها به غدد لنفاوی و ریه (در ۵۵٪ موارد)، به کبد و استخوان‌ها (در حدود ۳۳٪ موارد).

سرطان کلیه می‌تواند باعث کمردرد مداوم در یک طرف شود، اما این معمولاً زمانی است که تومور بسیار بزرگ شده باشد. سرطان کلیه در مراحل اولیه اغلب هیچ علامتی ندارد.

زمانی که سرطان کلیه باعث ایجاد کمردرد می‌شود، فرد ممکن است آن را در یک طرف پشت یا زیر قفسه سینه احساس کند.

آیا سرطان کلیه باعث کمردرد می‌شود؟

سرطان کلیه می‌تواند باعث درد در یک طرف کمر شود. اگر فرد تومور باشد، احتمال بیشتری دارد که کمردرد را تجربه کند. اگرچه ممکن است افراد به دلیل وجود تومور، توده‌ای را در پهلو یا پشت خود احساس کنند، اما بعید است .کلیه‌ها در قسمت فوقانی شکم و در مقابل عضله قرار دارند، بنابراین یک تومور باید بسیار بزرگ باشد تا فرد آن را احساس کند.

کمردرد اگر به دلیل سرطان کلیه باشد، در کدام قسمت کمر ایجاد می‌شود؟

اگر فردی کمردرد ناشی از سرطان کلیه داشته باشد، معمولاً آن را در قسمت پایین کمر، در یک طرف، بین دنده‌ها و باسن احساس می‌کند.فرد درد مداومی را احساس می‌کند که از بین نمی‌رود و به دلیل آسیب نیست.کلیه‌ها دو عضو کوچک هستند که تقریباً به‌اندازه یک‌مشت هستند. کلیه‌ها در دو طرف ستون فقرات، درست زیر قفسه سینه قرار دارند.

علائم سرطان کلیه

در مراحل اولیه، سرطان کلیه عموماً بدون علامت است، به‌طوریکه در درصد خوبی از موارد طی آزمایش‌ها تصویربرداری به طور تصادفی تشخیص داده می‌شود. فقط در مرحله پیشرفته علائم فوق می‌تواند ظاهر شود. لازم به ذکر است که دردهای شکم و کمر در محل آناتومیکی دو اندام (درست زیر آخرین دنده‌ها در کمر و باسن) موضعی دارند. کمردرد و وجود یک توده قابل‌لمس در شکم از علائمی هستند که بیشتر با سرطان کلیه مرتبط هستند.

شایع‌ترین علائم و نشانه‌ها:

  • کم‌خونی
  • بی‌اشتهایی
  • سنگ کلیه
  • درد کلیه
  • اریتروسیتوز
  • هیپرازوتمی
  • هیپرکلسمی
  • بی‌اشتهایی
  • کمردرد
  • توده شکمی
  • ندول‌های متعدد ریوی
  • ندول منفرد ریوی
  • کاهش وزن
  • پلی یوریا
  • پروتئینوری
  • خون در ادرار
  • سندرم نفروتیک
  • اورمی
  • ادرار تیره

علل

هنگامی که سرطان کلیه تشخیص داده می‌شود، طبیعی است که تعجب کنیم که چه چیزی باعث این بیماری شده است، اما پزشکان معمولاً نمی‌توانند توضیح دهند که چرا فقط برخی از افراد به سرطان کلیه مبتلا می‌شوند. بااین‌حال، به‌طورقطع شناخته شده است که بیماران با عوامل خطر خاص بیشتر در معرض ابتلا به سرطان کلیه هستند. عوامل خطر عادات یا موقعیت‌هایی هستند که می‌توانند خطر ابتلا به یک بیماری خاص را افزایش دهند. تحقیقات عوامل خطر زیر را برای سرطان کلیه برجسته کرده است:

سن

بیشتر در مردان بین ۵۰ تا ۷۰ سال رخ می‌دهد و در حدود ۶۰ سالگی به اوج خود می‌رسد.

جنسیت

در مردان حدود دوبرابر بیشتر از زنان است. بخشی از این تفاوت می‌تواند مربوط به این واقعیت باشد که مردان به دلایل شغلی بیشتر سیگاری هستند و در معرض مواد شیمیایی سرطان‌زا قرار می‌گیرند.

من سیگار می‌کشم سیگارکشیدن یک عامل خطر اولیه برای سرطان کلیه است: افراد سیگاری در معرض خطر بیشتری نسبت به افراد غیرسیگاری هستند. این خطر در صورتی افزایش می‌یابد که در مدت طولانی چندین سیگار بکشید.

مواجهه شغلی با مواد خاصی مانند فلزات (کادمیم) یا سایر موارد (علف‌کش‌ها و حلال‌های آلی، به‌ویژه تری کلرواتیلن).

چاقی و فشارخون

 چاقی خطر ابتلا به سرطان کلیه را افزایش می‌دهد. فشارخون بالا می‌تواند خطر ابتلا به سرطان کلیه را افزایش دهد.

سابقه خانوادگی سرطان کلیه

 اگر یکی از اعضای خانواده شما مبتلا به سرطان کلیه بوده است، خطر ابتلا به بیماری کمی بیشتر است. علاوه بر این، برخی از اختلالات ارثی نیز می‌تواند خطر را افزایش دهد.

برخی بیماری‌ها

وجود بیماری شدید کلیوی، به‌ویژه زمانی که نیاز به دیالیز باشد.

سندرم فون هیپل – لیندو (VHL). این یک بیماری ارثی نادر است که در اثر جهش در ژن VHL ایجاد می‌شود. در صورت وجود این جهش خطر ابتلا به سرطان کلیه افزایش می‌یابد. مبتلایان ممکن است کیست یا تومور در چشم، مغز یا سایر قسمت‌های بدن داشته باشند. اعضای خانواده افراد مبتلا به VHL ممکن است تحت معاینه تخصصی قرار گیرند تا جهش ژنی را رد کنند.

بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان کلیه هیچ یک از این عوامل خطر را ندارند و بالعکس، درحالی‌که برخی دیگر عوامل خطر شناخته شده را هرگز بیمار نخواهند کرد.

متأسفانه در حال حاضر نمی‌توان با قطعیت از سرطان کلیه پیشگیری کرد، اما می‌توان تاحدامکان از عوامل خطر قابل اصلاح مانند سیگارکشیدن و چاقی جلوگیری کرد.

 ارتباط بین کمردرد و سرطان کلیه چیست؟

امید به درمان در این بیماری چقدر است؟

سرطان کلیه و مجاری ادراری تقریباً ۲ درصد از کل سرطان‌ها را تشکیل می‌دهد:

  • ۱۶ مورد در هر ۱۰۰۰۰۰ مرد در سال،
  • ۷ مورد در هر ۱۰۰۰۰۰ زن در سال.

کارسینوم سلول کلیه شایع‌ترین نوع سرطان کلیه در بزرگسالان است که از نظر میزان بقا به آن اشاره می‌کنیم. سرطان‌های مختلف می‌توانند پیش‌آگهی‌های متفاوتی داشته باشند.

تکامل بیمار بستگی به این دارد که سرطان چقدر گسترده است و چگونه به درمان پاسخ می‌دهد. اگر سرطان در مراحل اولیه خود باشد و به خارج از کلیه گسترش نیافته باشد، میزان بقا بیشتر است. اگر به غدد لنفاوی یا سایر اندام‌ها رسیده باشد، میزان بقا بسیار کمتر است.

میانگین بقا پس از پنج سال برای تومورهای کوچک‌تر از ۴ سانتی‌متر حدود ۹۰-۹۵٪ است، درحالی‌که برای تومورهای بزرگ‌تر بدون متاستاز این درصد حدود ۸۰-۸۵٪ است.

در مورد متاستاز به غدد لنفاوی، میزان بقا از ۵٪ تا ۱۵٪ متغیر است، در نهایت اگر متاستاز در سایر اندام‌ها پخش شود، میزان بقای پنج سال پس از جراحی کمتر از ۵٪ است.متأسفانه، برای افرادی که پس از جراحی دچار عود می‌شوند، متأسفانه احتمال بقا بسیار کم است.

جلوگیری

تا به امروز، هیچ راهبرد مؤثری برای جلوگیری از ظاهرشدن آنها با قطعیت وجود ندارد، درصورتی‌که از عوامل خطر به‌اصطلاح قابل تعدیل اجتناب شود یا کاهش یابد:

  • رژیم غذایی،
  • وزن بدن،
  • استعمال دخانیات،
  • فعالیت بدنی.

هیچ آزمایش غربالگری هزینه و فایده مطلوبی وجود ندارد، اما در افراد پرخطر ممکن است ارزش ارزیابی یک سونوگرافی سالانه پیگیری باهدف تشخیص زودهنگام احتمالی را داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

instagram logo call button