آیا قهوه باعث سرطان می شود؟

قهوه یک نوشیدنی بسیار محبوب است. با این حال، بسیاری از مردم نگران هستند که ممکن است باعث سرطان شود. برخی دیگر ادعا می کنند که نوشیدن قهوه فواید سلامتی دارد و حتی ممکن است از سرطان جلوگیری کند. بنابراین، شواهد چه می‌گویند؟ این مقاله به بررسی ارتباط احتمالی قهوه و سرطان می پردازد و اینکه آیا نوشیدن قهوه می‌تواند فوایدی برای سلامتی داشته باشد یا خیر.

تاثیر قهوه بر روی سرطان

تحقیقات قهوه و سرطان

سرطان یک بیماری پیچیده است و همیشه نمی‌توان علت آن را مشخص کرد. محققان بسیاری از مواد مختلف را بررسی کرده‌اند تا دریابند که آیا این مواد خطر ابتلا به سرطان را در افراد افزایش می‌دهند یا خیر. موادی که می‌توانند باعث سرطان شوند به عنوان سرطان زا شناخته می‌شوند.

آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) بیش از ۱۰۰۰ مطالعه روی انسان و حیوان را بررسی کرد و شواهد کافی برای نشان دادن سرطان زا بودن قهوه پیدا نکرد.

با این حال، تحقیقات بیشتری در مورد ارتباط قهوه و سرطان ضروری است. یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ نشان داد که نوشیدن قهوه در واقع ممکن است خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را کاهش دهد. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۲۰ منتشر شد، ارتباط معکوس بین مصرف قهوه و خطر ابتلا به سرطان کبد و آندومتر را نشان داد.

اگرچه مطالعات قدیمی‌تر گاهی ارتباطی بین نوشیدن قهوه و ابتلا به سرطان پیدا می‌کردند، اما علت آن اغلب سیگار کشیدن بود تا قهوه. افرادی که سیگار می کشند نیز تمایل به نوشیدن قهوه دارند.

آکریل آمید و حدس و گمان

دانه‌های قهوه بو داده حاوی ماده‌ای به نام آکریل آمید است که محصول جانبی فرآیند برشته کردن است.

IARC آکریل آمید را به عنوان یک سرطان زا احتمالی گروه ۲A طبقه بندی می کند. این بدان معنی است که شواهد قابل توجهی وجود دارد که نشان می دهد آکریل آمید می تواند باعث سرطان در حیوانات شود. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا خطر ابتلا به سرطان در افراد را نیز افزایش می دهد، ضروری است.

قهوه حاوی آکریل آمید نیست مگر اینکه از دانه‌های قهوه بو داده تهیه شده باشد. افرادی که نگران آکریل آمید هستند می‌توانند نوع جایگزین قهوه را انتخاب کنند.

طبق گفته سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، آکریل آمید نیز وجود دارد:

  • دود سیگار
  • فرآیندهای صنعتی مانند ساخت پلاستیک، کاغذ و رنگ
  • غذاهای نشاسته‌ای که نیاز به پخت در دمای بالا دارند، به عنوان مثال، سیب‌زمینی سرخ کرده و چیپس
    انجمن سرطان آمریکا (ACS) بیان می‌کند که آکریل آمید در بسته‌بندی مواد غذایی و برخی چسب‌ها نیز وجود دارد.

افراد می‌توانند با آگاهی از روش‌های پخت و پز و سیگار نکشیدن، قرار گرفتن در معرض آکریل آمید را محدود کنند. آنها می‌توانند سیب‌زمینی را به جای سرخ‌کردن، برشته یا پخته کنند و نان را تا زمانی که قهوه‌ای روشن و نه تیره شود، برشته کنند.

همچنین ارتباطی بین نوشیدن مایعات بسیار داغ و سرطان مری یا لوله غذا وجود دارد. بنابراین، بهتر است قبل از نوشیدن قهوه کمی خنک شود، به خصوص اگر حاوی شیر نباشد. یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ توصیه کرد که دمای ایمن بهینه برای نوشیدن نوشیدنی‌های داغ بین ۱۳۰ تا ۱۶۰ درجه فارنهایت است.

خطرات چیست؟

بیشتر سرطان‌ها به دلیل ترکیبی از عوامل از جمله ژن، محیط و شیوه زندگی افراد رخ می‌دهند.  برخی از عوامل خطر کلیدی برای سرطان عبارتند از:

  • سیگار کشیدن
  • داشتن وزن بیشتر
  • داشتن یک رژیم غذایی ناسالم
  • نوشیدن الکل
  • برخی از شرایط سلامت موجود، مانند ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)
  • قرارگیری در معرض نور خورشید
  • خطرات محل کار، مانند قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص و تشعشعات
  • ژن های ارثی خاص، اگرچه این یک علت نسبتاً نادر است
  • این عوامل خطر می‌توانند احتمال ابتلای فرد به سرطان را افزایش دهند. برای مثال، ممکن است فردی رژیم غذایی ناسالم داشته باشد و به اندازه کافی ورزش نکند.

نوشیدن قهوه به عنوان بخشی از یک سبک زندگی سالم بعید است که خطری برای سلامتی داشته باشد. با این حال، مصرف بیش از حد قهوه می‌تواند باعث مشکلات سلامتی شود. قهوه حاوی کافئین است، محرکی که مغز را هوشیارتر می‌کند و به طور موقت فشار خون را افزایش می‌دهد.

افرادی که مشکلات قلبی دارند، اگر پس از نوشیدن قهوه دچار تپش قلب شوند، ممکن است از مصرف آن اجتناب کنند. قهوه همچنین می تواند باعث رفلاکس اسید در برخی افراد شود و ممکن است معده را تحریک کند.

نوشیدن قهوه در عصر می‌تواند خواب را مختل کند و خواب با کیفیت بالا برای سلامتی ضروری است. شاید جایگزین‌کردن قهوه با یک نوع بدون کافئین یا یک چای گیاهی در اواخر روز مفید باشد.

فواید قهوه بر سلامتی

آیا مردم باید کمتر قهوه بنوشند؟

دانه‌های قهوه بو داده حاوی مقداری آکریل آمید هستند. مصرف‌کنندگان قهوه می‌توانند با انتخاب دانه‌های قهوه بو داده نشده از این ماده شیمیایی اجتناب کنند، اگرچه طعم آنها بسیار متفاوت است.

منبع معتبر FDAT توصیه می‌کند که بزرگسالان بیش از ۴ تا ۵ فنجان قهوه در روز مصرف نکنند. آکادمی اطفال آمریکا به توصیه می‌کند که کودکان یا نوجوانان محصولات حاوی کافئین را مصرف نمی‌کنند.

پزشکان به طور کلی همچنین پیشنهاد می‌کنند که افرادی که باردار هستند یا شیردهی دارند مصرف کافئین خود را محدود کنند. با این حال، دستورالعمل‌های مربوط به این ممکن است متفاوت باشد و ممکن است پیروی از آن دشوار باشد زیرا قدرت قهوه نیز متفاوت است.

افرادی که سعی می‌کنند مصرف قهوه خود را محدود کنند ممکن است بخواهند به دنبال مشاوره پزشکی باشند یا قهوه و سایر محصولات کافئین‌دار را به طور کامل قطع کنند.

با این حال، اگر فردی می‌خواهد مقدار قهوه‌ای را که می‌نوشد کاهش دهد، باید این‌کار را به آرامی انجام دهد. کاهش مصرف کافئین می‌تواند باعث سردرد شود.

جایگزینی قهوه با چای، قهوه بدون کافئین، آب یا دمنوش‌های گیاهی می‌تواند مصرف کافئین را کاهش دهد. چای سیاه و برخی از چای‌های گیاهی مانند چای سبز حاوی کافئین هستند. با این حال، معمولاً کمتر از یک فنجان قهوه است.

آیا نوشیدن قهوه برای سلامتی فوایدی دارد؟

یک مطالعه در سال ۲۰۱۷، طیف وسیعی از شواهد را بررسی کرد و به این نتیجه رسید که نوشیدن مقادیر متوسط ​​قهوه به طور کلی بی خطر است. طبق این مطالعه، نوشیدن قهوه ممکن است فواید سلامتی نیز داشته باشد. این مطالعه افرادی را که قهوه نمی‌نوشیدند با افرادی که مقادیر زیر قهوه را در روز می‌نوشیدند مقایسه کرد:

  • تقریبا ۴-۷ فنجان
  • حدود ۱-۳ فنجان
  • یک فنجان اضافی

محققان دریافتند که تمام گروه‌هایی که قهوه می‌نوشند نسبت به گروه‌هایی که قهوه نمی‌نوشند کمتر به سرطان مبتلا می‌شوند. خطر ابتلا به سرطان‌های زیر در افرادی که بیشتر قهوه می‌نوشیدند کاهش می‌یابد:

  • پروستات
  • آندومتر
  • ملانوما و پوست غیر ملانوما
  • دهانی
  • سرطان خون

این مطالعه ارتباط قوی بین مصرف قهوه و سرطان‌های زیر پیدا نکرد:

  • معده
  • روده بزرگ
  • تخمدان
  • تیروئید
  • پستان
  • پانکراس
  • حنجره
  • لنفوم

از دیگر فواید نوشیدن قهوه می‌توان به کاهش خطر مرگ به هر دلیلی و کاهش خطر بیماری قلبی، بیماری کبد و بیماری پارکینسون اشاره کرد. محققان دریافتند که نوشیدن ۳ تا ۴ فنجان قهوه در روز بیشترین سود را دارد.

مجله پزشکی بریتانیا در سال ۲۰۱۸ تعدادی اصلاحات را منتشر کرد. با این حال، این اصلاحات، یافته‌های کلی مطالعه را تغییر نداد.

یک متاآنالیز در سال ۲۰۱۸ نشان داد که نوشیدن قهوه ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۶ درصد کاهش دهد.

قهوه همچنین حاوی آنتی‌اکسیدان است. اینها موادی هستند که ممکن است آسیب سلولی را متوقف یا کند کنند. با این حال، تحقیقات بیشتری در مورد مزایای سلامتی بالقوه آنتی اکسیدان‌ها ضروری است.

خلاصه

تحقیقات کنونی نشان می‌دهد که قهوه به احتمال زیاد باعث سرطان نمی شود. ممکن است خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را کاهش دهد. با این حال، هنوز شواهد علمی کافی برای تایید این موضوع وجود ندارد. به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم، قهوه احتمالاً مفید است. نوشیدن حداکثر ۴ فنجان قهوه در روز نباید هیچ خطری برای سلامتی ایجاد کند و ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها را کاهش دهد. با این حال، فردی که باردار است یا در حال شیردهی است باید در مورد محدود کردن مصرف کافئین خود با پزشک صحبت کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

instagram logo call button