چه غذاهایی انزیم کبد را پایین میاورد؟

کبد به عنوان بزرگترین اندام بدن انسان، وظایف بسیار مهمی. صفرا را برای کمک به تجزیه غذا، ذخیره مواد مغذی و ویتامین‌ها و مبارزه با عفونت‌ها و بیماری‌ها، می‌سازد. با چنین حجم کاری سنگین، جای تعجب نیست که کبد برای حفظ خود به ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌های زیادی نیاز دارد. افزایش آنزیم کبد یک بیماری رایج در میان مردم است. علت اصلی این بیماری رعایت نکردن اصول تغذیه‌ای و عوانل ژنتیکی است. همچنین هپاتیت نیز می‌تواند منجر به افزایش آنزیم کبدی شود. ما در این مقاله به بررسی غذاهایی که آنزیم کبدی را کاهش می‌دهد پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید.

وظایف کبد و آنزیم کبد چیست؟

کبد یکی از مهم‌ترین اندام‌های بدن است و وظایف مختلفی را بر عهده دارد. کبد خون شما را سم زدایی می‌کند، پروتئین‌هایی تولید می‌کند که به لخته شدن کمک می‌کند، مواد زائد سلولی را مدیریت می‌کند، مواد مغذی را پردازش می‌کند، ویتامین‌ها را ذخیره می‌کند و به بدن شما در ساخت گلوکز کمک می‌کند. آنزیم‌های کبدی پروتئین‌هایی در کبد هستند که به سرعت بخشیدن به واکنش‌های شیمیایی خاص کمک می‌کنند. اگر هر یک از این فرآیندها مهار شود می‌تواند منجر به عوارض جدی شود. افزایش آنزیم‌های کبدی می‌تواند نشان‌دهنده التهاب یا آسیب به سلول‌های کبد باشد. سلول‌های کبدی ملتهب یا آسیب دیده بیشتر از مقدار طبیعی برخی از مواد شیمیایی از جمله آنزیم‌های کبدی نشت می‌کنند.

علائم غیر طبیعی آنزیم‌های کبدی

علائم افزایش خفیف تا متوسط ​​آنزیم‌های کبدی می‌تواند بدون علامت باشد یا شامل علائم زیر شود:

  • خستگی
  • تب
  • تهوع و استفراغ
  • درد و حساسیت ربع بالای سمت راست شکم
  • تغییرات ذهنی
  • خارش

علت افزایش آنزیم کبدی چیست؟

کبد انسان حاوی هزاران آنزیم است که انواع خاصی از سلول‌های پروتئینی هستند که به انجام واکنش‌های شیمیایی ضروری کمک می‌کنند. آنزیم‌های کبدی فعالیت سلول‌های بدن را تحریک می‌کنند و واکنش‌های بیوشیمیایی طبیعی را تسریع و تسهیل می‌کنند و فرآیندهای متابولیک مختلف را در کبد حفظ می‌کنند. طیف گسترده‌ای از مشکلات سلامتی می‌تواند منجر به افزایش آنزیم‌های کبدی شود:

  • داروهای استاتین برای کلسترول بیماری سلیاک و کم کاری تیروئید
  • استامینوفن، سیروز کبدی و سرطان کبد
  • عفونت مونونوکلئوز سیتومگالوویروس (CMV) و نارسایی قلبی
  • هپاتیت A، B، C درماتومیوزیت پانکراتیت
  • بیماری کبد چرب پلی میوزیت ویروس اپشتین بار
  • چاقی، التهاب کیسه صفرا و هپاتیت سمی
  • هپاتیت الکلی، حمله قلبی و بیماری ویلسون
  • هپاتیت خودایمنی و هموکروماتوز

چه غذاهایی انزیم کبد را پایین میاورد؟

در این قسمت به بررسی غذاهایی پرداخته‌ایم که در کاهش آنزیم کبدی نقش دارند. این غذاها عبارتند از:

سبزیجات برگ سبز

سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، گل کلم، کلم بروکسل و کلم پیچ حاوی گلوتاتیون هستند که آنزیم‌های پاک کننده سموم کبد را دارند. خوردن آن‌ها باعث افزایش تولید گلوکوزینولات در کبد شما می‌شود که به دفع مواد سرطان زا و سایر سموم کمک می‌کند.

روغن زیتون

بله، روغن زیتون یک چربی است، اما به طور کلی یک چربی سالم در نظر گرفته می‌شود. نشان داده شده است که سطح چربی در کبد را کاهش می‌دهد. سایر روغن‌های ارگانیک فشرده سرد مانند شاهدانه و بذر کتان دارای مزایای مشابهی هستند.

چای سبز

شواهد نشان داده است که چای سبز فوایدی برای کبد دارد. مطالعه ای در ژاپن نشان داد که نوشیدن ۵ تا ۱۰ فنجان چای سبز در روز به لطف کاتچین (یک آنتی اکسیدان گیاهی) موجود در آن می‌تواند به بهبود نشانگرهای خونی سلامت کبد منجر شود. چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان این گیاه است.

مرکبات

مرکبات کبد را تحریک کرده و به تبدیل مواد سمی به مواد قابل جذب توسط آب کمک می‌کند. گریپ فروت بسیار مفید است زیرا حاوی نارینگین و نارینژنین است. این‌ها که آنتی اکسیدان‌هایی هستند که التهاب را کاهش می‌دهند تا از کبد در برابر آسیب محافظت کنند. گریپ فروت می‌تواند با برخی داروها تداخل داشته باشد، بنابراین توصیه می‌شود در صورت داشتن نگرانی با پزشک خود مشورت کنید. مرکبات همچنین سرشار از ویتامین C هستند، بنابراین برای جلوگیری از سرماخوردگی عالی هستند.

سیر

سیر مملو از گوگرد است که آنزیم‌های کبدی را فعال می‌کند که به دفع سموم بدن کمک می‌کند. همچنین دارای مقدار زیادی سلنیوم است، یک ریز مغذی حیاتی که به افزایش سطح آنزیم آنتی اکسیدانی طبیعی در کبد کمک می‌کند.

کلام آخر

کبد به عنوان بزرگترین اندام بدن انسان، وظایف بسیار مهمی. صفرا را برای کمک به تجزیه غذا، ذخیره مواد مغذی و ویتامین‌ها و مبارزه با عفونت‌ها و بیماری‌ها، می‌سازد. کبد انسان حاوی هزاران آنزیم است که انواع خاصی از سلول‌های پروتئینی هستند که به انجام واکنش‌های شیمیایی ضروری کمک می‌کنند. آنزیم‌های کبدی فعالیت سلول‌های بدن را تحریک می‌کنند و واکنش‌های بیوشیمیایی طبیعی را تسریع و تسهیل می‌کنند و فرآیندهای متابولیک مختلف را در کبد حفظ می‌کنند. افزایش آنزیم کبد منجر به اختلال در عملکرد آن می‌شود. برای همین منظور باید از غذاهایی استفاده کنید که منجر به کاهش آنزیم کبدی می‌شوند.

دیدگاه کاربران

۱۲ آذر ۱۴۰۱

سلام آنزیم کب دخترم به طور ناگهانی بالا رفته البته معده درد هم دارن چه جور غذاهایی می‌توانند بخورن؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

instagram logo call button