سرطان سینه اغلب در زنان ۳۲ تا ۳۸ ساله رخ میدهد. از آنجایی که بسیاری از زنان تصمیم به تأخیر در بچه دار شدن دارند، احتمال دارد تعداد موارد جدید سرطان سینه در دوران بارداری افزایش یابد. علائم سرطان سینه شامل توده یا تغییر در سینه است. این علائم و سایر علائم امکان دارد ناشی از سرطان سینه یا سایر شرایط باشد. در صورت داشتن هر یک از موارد زیر با پزشک خود مشورت کنید:
- توده در یا نزدیک سینه یا در ناحیه زیر بغل.
- تغییر در اندازه یا شکل سینه.
- گودی یا چرک در پوست سینه.
- یک نوک پستان به سمت داخل سینه چرخیده باشد.
- مایعات به غیر از شیر از نوک پستان خارج شود.
- فرورفتگیهایی در سینه که شبیه پوست پرتقال است به نام پیو نارنجی.
امکان دارد تشخیص زودهنگام سرطان سینه در زنان باردار یا شیرده دشوار باشد. سینهها معمولاً در زنان باردار، شیرده یا تازه زایمان کرده بزرگتر، حساس یا تودهای میشوند. این تغییرات میتواند تشخیص تودههای کوچک را دشوار کند.

تشخیص سرطان سینه در زنان باردار
معاینه پستان باید بخشی از مراقبتهای دوران بارداری و پس از زایمان باشد. برای تشخیص سرطان سینه، زنان باردار و شیرده باید خود سینههای خود را معاینه کنند. آنها همچنین باید در طی معاینات منظم قبل از تولد و پس از زایمان، معاینه بالینی پستان را دریافت کنند. اگر متوجه تغییراتی در سینه خود شدید که انتظارش را ندارید یا باعث نگرانی شما میشود، با پزشک خود صحبت کنید. آزمایشها و روشهای زیر برای تشخیص سرطان سینه در زنان باردار استفاده میشود.
معاینه فیزیکی و تاریخچه سلامت
انجام معاینه بدن برای بررسی علائم کلی سلامت، از جمله بررسی علائم بیماری، مانند تودهها یا هر چیز دیگری که غیرعادی به نظر برسد. ضروری است.
معاینه پستان بالینی (CBE)
پزشک با دقت سینهها و زیر بازوها را برای تودهها یا هر چیز دیگری که غیرعادی به نظر میرسد معاینه میکند.
معاینه اولتراسوند
روشی که در آن امواج صوتی پرانرژی (اولتراسوند) از بافتها یا اندامهای داخلی منعکس شده و پژواک ایجاد میکنند. پژواکها تصویری از بافت بدن را تشکیل میدهند.
ماموگرافی عکسبرداری با اشعه ایکس از پستان
ماموگرافی را میتوان با خطر کمی برای زنان باردار انجام داد ماموگرافی در زنان باردار ممکن است منفی به نظر برسد حتی اگر سرطان وجود داشته باشد.
بیوپسی
برداشتن سلولها یا بافتها بهمنظور مشاهده آنها در زیر میکروسکوپ توسط پاتولوژیست برای بررسی علائم سرطان. اگر تودهای در پستان پیدا شود، امکان دارد بیوپسی انجام شود.
سه نوع بیوپسی سینه وجود دارد:
- بیوپسی اکسیزیونال: برداشتن یک توده کامل از بافت.
- بیوپسی هسته: برداشتن بافت با استفاده از یک سوزن پهن.
- بیوپسی آسپیراسیون با سوزن ظریف (FNA): برداشتن بافت یا مایع با استفاده از یک سوزن نازک.
در صورت یافتن سرطان، آزمایشاتی برای مطالعه سلولهای سرطانی انجام میشود.

سرطان سینه در زنان باردار چگونه درمان میشود؟
درمان سرطان سینه در زنان باردارد به مرحله بیماری و سن جنین بستگی دارد. سه نوع درمان استاندارد برای درمان سرطان سینه در زنان باردار استفاده میشود:
- عمل جراحی
- پرتو درمانی
- شیمی درمانی
عمل جراحی
اکثر زنان باردار مبتلا به سرطان سینه برای برداشتن سینه تحت عمل جراحی قرار میگیرند. برخی از غدد لنفاوی زیر بازو نیز برداشته میشوند تا بتوان آنها را زیر میکروسکوپ توسط پاتولوژیست برای بررسی علائم سرطان بررسی کرد.
انواع جراحی برای برداشتن سرطان عبارتند از:
ماستکتومی رادیکال اصلاح شده
ماستکتومی رادیکال اصلاح شده جراحی برای برداشتن کل پستان مبتلا به سرطان است. این جراحی شامل برداشتن نوک پستان، آرئول (پوست تیره رنگ اطراف نوک پستان) و پوست روی سینه میشود. بیشتر غدد لنفاوی زیر بازو نیز برداشته میشوند.
جراحی حفظ پستان
اگر سرطان در نزدیکی پستان باشد، بخشی از دیواره قفسه سینه نیز برداشته میشود. این نوع جراحی لامپکتومی، ماستکتومی جزئی، ماستکتومی سگمنتال، کوادرانکتومی یا جراحی حفظ سینه نیز نامیده شود.
پس از اینکه پزشک تمام سرطانهایی را که در زمان جراحی مشاهده میشود خارج کرد، به برخی از بیماران پس از جراحی شیمیدرمانی یا پرتودرمانی داده میشود تا سلولهای سرطانی باقیمانده از بین بروند. برای زنان باردار مبتلا به سرطان پستان در مراحل اولیه، پرتودرمانی و هورمون درمانی پس از تولد نوزاد انجام میشود. درمان پس از جراحی برای کاهش خطر عود سرطان، درمان کمکی نامیده میشود.
پرتو درمانی
پرتودرمانی نوعی درمان سرطان است که از اشعه ایکس پرانرژی یا انواع دیگر پرتوها برای ازبین بردن سلولهای سرطانی یا جلوگیری از رشد آنها استفاده میکند پرتودرمانی خارجی از دستگاهی در خارج از بدن برای ارسال پرتو به ناحیهای از بدن مبتلا به سرطان استفاده میکند.
پرتودرمانی به زنان باردار مبتلا به سرطان پستان در مراحل اولیه (مرحله اول یا دوم) پس از تولد نوزاد داده میشود. زنان مبتلا به سرطان پستان در مرحله سوم (مرحله سوم یا چهارم) پس از ۳ ماه اول بارداری تحت پرتودرمانی خارجی قرار میگیرند یا در صورت امکان، پرتودرمانی تا پس از تولد نوزاد به تعویق میافتد.
شیمی درمانی
شیمی درمانی نوعی درمان سرطان است که از داروها برای متوقف کردن رشد سلولهای سرطانی استفاده میکند. هنگامی که شیمی درمانی از طریق دهان مصرف میشود یا به ورید یا ماهیچه تزریق میشود، داروها وارد جریان خون میشوند و میتوانند به سلولهای سرطانی در سراسر بدن برسند (شیمی درمانی سیستمیک). شیمی درمانی معمولا در ۳ ماه اول بارداری انجام نمیشود. شیمی درمانی که بعد از این زمان انجام میشود معمولاً به جنین آسیب نمیرساند اما میتواند باعث زایمان زودرس یا کمبود وزن نوزاد هنگام تولد شود.
کلام آخر
معاینه پستان باید بخشی از مراقبتهای دوران بارداری و پس از زایمان باشد. برای تشخیص سرطان سینه، زنان باردار و شیرده باید خود سینههای خود را معاینه کنند. آنها همچنین باید در طی معاینات منظم قبل از تولد و پس از زایمان، معاینه بالینی پستان را دریافت کنند. درمان سرطان سینه در زنان باردارد به مرحله بیماری و سن جنین بستگی دارد. اکثر زنان باردار مبتلا به سرطان سینه برای برداشتن سینه تحت عمل جراحی قرار میگیرند.