درمان سرطان سینه در دوران بارداری چگونه است؟

سرطان سینه اغلب در زنان ۳۲ تا ۳۸ ساله رخ می‌دهد. از آنجایی که بسیاری از زنان تصمیم به تأخیر در بچه دار شدن دارند، احتمال دارد تعداد موارد جدید سرطان سینه در دوران بارداری افزایش یابد. امکان دارد تشخیص زودهنگام سرطان سینه در زنان باردار یا شیرده دشوار باشد. سینه‌ها معمولاً در زنان باردار، شیرده یا تازه زایمان کرده بزرگ‌تر، حساس یا توده‌ای می‌شوند. این تغییرات می‌تواند تشخیص توده‌های کوچک را دشوار کند. در این بخش به بررسی کامل درمان سرطان سینه در دوران بارداری می‌پردازیم. همچنین در مورد تاثیر درمان سرطان سینه بر سلامت جنین نیز به طور کامل توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

درمان سرطان سینه در دوران بارداری

سرطان سینه در دوران بارداری

سرطان سینه که یکی از شایع‌ترین انواع سرطان در زنان ات، می‌تواند زنان را در هر سن و شرایطی تحت تأثیر قرار دهد. برخلاف تصور رایج، سرطان سینه می‌تواند در دوران بارداری نیز رخ دهد و به ویژه در مادران باردار بین ۳۲ تا ۳۸ سال دیده می‌شود. امروزه زنان زیادی حاملگی خود را به سنین بالاتر موکول می‌کنند و با افزایش سن، بروز سرطان افزایش می‌یابد.  با تشخیص زودهنگام، زنان باردار نیز می‌توانند از سرطان سینه بدون آسیب رساندن به جنین جان سالم به در ببرند.

تشخیص سرطان سینه در زنان باردار

این احتمال وجود دارد که به دلیل بارداری در تشخیص این بیماران تأخیر ایجاد شود. زیرا تغییرات فیزیولوژیکی در پستان می‌تواند بیمار و پزشک را گمراه کند. بنابراین، در صورت تشخیص، سرطان بیشتر به غدد لنفاوی زیر بغل گسترش یافته است.

معاینه پستان باید بخشی از مراقبت‌های دوران بارداری و پس از زایمان باشد. برای تشخیص سرطان سینه، زنان باردار و شیرده باید خود سینه‌های خود را معاینه کنند. آن‌ها همچنین باید در طی معاینات منظم قبل از تولد و پس از زایمان، معاینه بالینی پستان را دریافت کنند. اگر متوجه تغییراتی در سینه خود شدید که انتظارش را ندارید یا باعث نگرانی شما می‌شود، با پزشک خود صحبت کنید. آزمایش‌ها و روش‌های زیر برای تشخیص سرطان سینه در زنان باردار استفاده می‌شود.

معاینه فیزیکی و تاریخچه سلامت

انجام معاینه بدن برای بررسی علائم کلی سلامت، از جمله بررسی علائم بیماری، مانند توده‌ها یا هر چیز دیگری که غیرعادی به نظر برسد. ضروری است.

معاینه پستان بالینی (CBE)

پزشک با دقت سینه‌ها و زیر بازوها را برای توده‌ها یا هر چیز دیگری که غیرعادی به نظر می‌رسد معاینه می‌کند.

معاینه اولتراسوند

روشی که در آن امواج صوتی پرانرژی (اولتراسوند) از بافت‌ها یا اندام‌های داخلی منعکس شده و پژواک ایجاد می‌کنند. پژواک‌ها تصویری از بافت بدن را تشکیل می‌دهند.

ماموگرافی عکسبرداری با اشعه ایکس از پستان

ماموگرافی را می‌توان با خطر کمی برای زنان باردار انجام داد ماموگرافی در زنان باردار ممکن است منفی به نظر برسد حتی اگر سرطان وجود داشته باشد.

بیوپسی

برداشتن سلول‌ها یا بافت‌ها به‌منظور مشاهده آن‌ها در زیر میکروسکوپ توسط پاتولوژیست برای بررسی علائم سرطان. اگر توده‌ای در پستان پیدا شود، امکان دارد بیوپسی انجام شود.

سه نوع بیوپسی سینه وجود دارد:

  • بیوپسی اکسیزیونال: برداشتن یک توده کامل از بافت.
  • بیوپسی هسته: برداشتن بافت با استفاده از یک سوزن پهن.
  • بیوپسی آسپیراسیون با سوزن ظریف (FNA): برداشتن بافت یا مایع با استفاده از یک سوزن نازک.

در صورت یافتن سرطان، آزمایشاتی برای مطالعه سلول‌های سرطانی انجام می‌شود.

سرطان سینه در زنان باردار چگونه درمان می‌شود؟

درمان سرطان سینه در زنان باردارد به مرحله بیماری و سن جنین بستگی دارد. درمان سرطان در دوران بارداری باید با رعایت سلامت و رشد جنین، اما با رعایت پروتکل‌های استاندارد درمان سرطان انجام شود. برای این منظور، پروتکل‌ های درمانی باید با تیمی شامل متخصص زنان، انکولوژیست پزشکی، جراح سینه و رادیو انکولوژیست تهیه شود. درمان فردی باید با در نظر گرفتن سن حاملگی، مرحله بیماری و ترجیحات خانواده تعیین شود.

سه نوع درمان استاندارد برای درمان سرطان سینه در زنان باردار استفاده می‌شود:

جراحی و تأثیرات آن بر بارداری

اکثر زنان باردار مبتلا به سرطان سینه برای برداشتن سینه تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند. برخی از غدد لنفاوی زیر بازو نیز برداشته می‌شوند تا بتوان آنها را زیر میکروسکوپ توسط پاتولوژیست برای بررسی علائم سرطان بررسی کرد. عمل جراحی را می‌توان در هفته های ۱۴ تا ۳۶ بارداری انجام داد، زیرا بیماران می‌توانند بیهوشی قابل اطمینان دریافت کنند. با این حال، اگر ۳-۴ هفته از بارداری باقیمانده باشد، می‌توان زایمان را منتظر ماند یا زایمان را ۱-۲ هفته زودتر به تعویق انداخت.

انواع جراحی برای برداشتن سرطان عبارتند از:

ماستکتومی رادیکال اصلاح شده

ماستکتومی رادیکال اصلاح شده جراحی برای برداشتن کل پستان مبتلا به سرطان است. این جراحی شامل برداشتن نوک پستان، آرئول (پوست تیره رنگ اطراف نوک پستان) و پوست روی سینه می‌شود. بیشتر غدد لنفاوی زیر بازو نیز برداشته می‌شوند.
در دوران بارداری، برداشتن کل پستان (ماستکتومی رادیکال اصلاح شده) همراه با برداشتن بیشتر غدد لنفاوی زیر بغل که معمولاً روش جراحی استاندارد است، ترجیح داده می‌شود.

جراحی حفظ پستان

اگر سرطان در نزدیکی پستان باشد، بخشی از دیواره قفسه سینه نیز برداشته می‌شود. این نوع جراحی لامپکتومی، ماستکتومی جزئی، ماستکتومی سگمنتال، کوادرانکتومی یا جراحی حفظ سینه نیز نامیده شود.

پس از اینکه پزشک تمام سرطان‌هایی را که در زمان جراحی مشاهده می‌شود خارج کرد، به برخی از بیماران پس از جراحی شیمی‌درمانی یا پرتودرمانی داده می‌شود تا سلول‌های سرطانی باقی‌مانده از بین بروند. برای زنان باردار مبتلا به سرطان پستان در مراحل اولیه، پرتودرمانی و هورمون درمانی پس از تولد نوزاد انجام می‌شود. درمان پس از جراحی برای کاهش خطر عود سرطان، درمان کمکی نامیده می‌شود.

پرتودرمانی در دوران بارداری: مزایا و محدودیت‌ها

پرتودرمانی نوعی درمان سرطان است که از اشعه ایکس پرانرژی یا انواع دیگر پرتوها برای ازبین بردن سلول‌های سرطانی یا جلوگیری از رشد آنها استفاده می‌کند پرتودرمانی خارجی از دستگاهی در خارج از بدن برای ارسال پرتو به ناحیه‌ای از بدن مبتلا به سرطان استفاده می‌کند.

پرتودرمانی به زنان باردار مبتلا به سرطان پستان در مراحل اولیه (مرحله اول یا دوم) پس از تولد نوزاد داده می‌شود. زنان مبتلا به سرطان پستان در مرحله سوم (مرحله سوم یا چهارم) پس از ۳ ماه اول بارداری تحت پرتودرمانی خارجی قرار می‌گیرند یا در صورت امکان، پرتودرمانی تا پس از تولد نوزاد به تعویق می‌افتد.

شیمی‌ درمانی بارداری و دوران شیردهی

شیمی درمانی نوعی درمان سرطان است که از داروها برای متوقف کردن رشد سلول‌های سرطانی استفاده می‌کند. هنگامی که شیمی درمانی از طریق دهان مصرف می‌شود یا به ورید یا ماهیچه تزریق می‌شود، داروها وارد جریان خون می‌شوند و می‌توانند به سلول‌های سرطانی در سراسر بدن برسند (شیمی درمانی سیستمیک). شیمی درمانی معمولا در ۳ ماه اول بارداری انجام نمی‌شود. شیمی درمانی که بعد از این زمان انجام می‌شود معمولاً به جنین آسیب نمی‌رساند اما می‌تواند باعث زایمان زودرس یا کمبود وزن نوزاد هنگام تولد ‌شود.

همچنین بخوانید: تفاوت شیمی درمانی با پرتودرمانی

کلام آخر

معاینه پستان باید بخشی از مراقبت‌های دوران بارداری و پس از زایمان باشد. برای تشخیص سرطان سینه، زنان باردار و شیرده باید خود سینه‌های خود را معاینه کنند. آن‌ها همچنین باید در طی معاینات منظم قبل از تولد و پس از زایمان، معاینه بالینی پستان را دریافت کنند. درمان سرطان سینه در زنان باردارد به مرحله بیماری و سن جنین بستگی دارد. اکثر زنان باردار مبتلا به سرطان سینه برای برداشتن سینه تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند.

آیا سرطان سینه در بارداری به جنین آسیب می‌زند؟


خیر. سرطان سینه که در ۱ نفر از هر ۳ هزار زن باردار به خصوص در مادران باردار بین ۳۲ تا ۳۸ سال رخ می‌دهد، به معنای از دست دادن نوزاد نیست. در این فرآیند می‌توان درمان سرطان را همراه با پیگیری بارداری تعیین کرد. امکان زایمان سالم با روش‌های درمانی وجود دارد که به نوزاد آسیبی نرسد.

آیا تورم در سینه نشانه سرطان سینه است؟


خیر. در دوران بارداری، بزرگ شدن سینه، درد و ترشح ممکن است به عنوان یک اثر طبیعی این فرآیند رخ دهد. اما در صورت وجود توده مشکوک، تغییرات در پوست سینه یا ترشحات خونی از نوک پستان، لازم است با پزشک مشورت شود. انجام معاینه پستان تحت نظر اولین پزشک در طول پیگیری بارداری بسیار مهم است. علاوه بر انجام سونوگرافی و بیوپسی در موارد مشکوک. همچنین امکان انجام ماموگرافی در حین محافظت از کودک وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

instagram logo call button